Romneyloodsen

Romneyloodsen worden, afhankelijk van de breedte ook wel genoemd “Nissenhutten, Quinsethutten”. Romneyloodsen zijn in Nederland terecht gekomen na de oorlog. Na de oorlog werden de overtollige goederen van de Engelse en Amerikanen aangeboden aan de Nederlandse staat.

Dhr. P. Bosman, in dienst bij de Nederlandse staat verhandelde de materialen aan de “Vereniging van gebruikt IJzer”. Bij de deze vereniging waren 104 bedrijven aangesloten, welke de loten kochten die aangeboden werden door de Nederlandse staat. Zo ook dhr. J.M. Wooning (grootvader van J. Brand), deze kocht grote partijen Romneyloodsen (na de oorlog werden ze Olifantenhutten genoemd) en bouwmaterialen, welke in Zoetermeer en omgeving verhandeld werden.

De Romneyloodsen zijn verkrijgbaar in de volgende maten van ongelimiteerde lengte:
- 5.00m breed
- 7.60m breed
- 11.00m breed
- en breder indien voorzien van verbredingstukken
- en hoger indien voorzien van extra voetstukken
- en de loodsen kunnen geschakeld worden

Romneyloodsen hebben als basis een ronde vorm. De straal is de helft van de breedte en wordt gemeten aan de buitenzijde van de houten gordingen. De spanten staan om de 2.50m en zijn licht van gewicht, zodat de loodsen zonder zwaar materieel geplaatst kunnen worden.

De hallen zijn licht van gewicht, flexibel van uitvoering en kunnen zonder problemen worden geplaatst op poeren of systeembetonplaten. De hallen zijn afgedekt met staalbeplating in alle kleuren. Isolatie van de wanden en het dak kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Acflex tussen de gordingen en de beplating of minerale wol op de beplating met een 2de laag staalbeplating.

Romneyloodsen zijn zeer snel te plaatsen en passen binnen de huidige wet- en regelgeving en voldoen in ruimte mate aan zowel tijdelijke als permanente bebouwing.

Tekeningen, berekeningen en bouwaanvraag kunnen door ons verzorgd worden.